UTSTÄLLNINGAR hos KULTURVERKSTAN

Karlssons Kulturverkstad är ju inrymd i det som tidigare var sjukvårdsrummet i Stripa Gruva. Mittemot det rummet ligger det gamla förrådskontoret, som vi har inrett till en liten men "naggande god" utställningslokal. Under hösten har vi en utställning av gamla bilder från Stripa Gruva med omnejd. Bilderna är kopior av gamla foton från det kulturhistoriska arkivet i Lindesberg. 

Sommaren 2016 hade vi dessa två utställningar: 
 

Foto: Stefan Jönsson
"Gatufoto i urval"

Stefan Jönsson från Malmö publicerar bilder på Instagram under namnet @pixelsmedjan. Han har ett långt och gediget fotointresse som sträcker sig tillbaka till ungdomen då han använde film i kameran och själv framkallade bilderna hemma i köket. Stefans största intresse är gatufotografering, så kallad "street photography" med människor i fokus, men även byggnader och annat i gatumiljön fastnar på hans bilder.

___________________________________________________
 
 
"3 AV FYRA"
Lite om våra gäster:
Gunilla Dovsten är keramiker som är utbildad bl.a på Capellagården på Öland och Skolen för Brukskonst i Köpenhamn.
Hon har egen ateljé i f.d. brukskontoret i Dalkarlshyttan i Lindesberg sedan 1982. Där arbetar hon med drejade bruksföremål och unika skulpturer.Gunilla berättar om sig själv och sitt arbete:
-Jag bor i Bergslagen. Omgivningen består av skog, sjöar, korpen i skyn, järnet i marken, gruvhål som perforerar landskapet. Färgerna är dova, rödbrunt som järn, svart som sot, blågrönt som slagg, grönt som barrskog. Jag vill beskriva känslan av det jag ser i min keramik, vare sig det gäller bruksgods eller skulptur.
MatsHerminge bytte bana efter 40 år inom teknik- och logistikindustrin och utbildar sig nu till möbelsnickare. I höst börjar han sitt tredje och sista år på möbellinjen vid Carl Malmstens Capellagården på Öland.
Mats har sin fullt utrustade snickarverkstad i det f.d. brukskontoret i Dalkarlshyttan i Lindesberg. Där ska han arbeta med renovering och nytillverkning av möbler. Han planerar även att ha som specialnisch att tillverka humidorer för den hängivne cigarrsamlaren.
 
 
  
 
 Inga kommentarer:

Skicka en kommentar