OM OSS och KULTURVERKSTAN i STRIPA

Johnny och Kajsa Karlsson i Karlssons Kulturverkstad

Vi är guldsmeder och kulturarbetare. I vår verkstad i vackra Bergslagen jobbar vi med smycken. Vi har nästan 40 års yrkesvana vid det här laget och varsitt mästarbrev i yrket.
Förutom reparationer och omarbetningar så gör vi egna smycken som kanske kan beskrivas som följer: "Färg, form och kontraster som bärbar konst eller vardagsflärd. Guldsmedshantverk med djupa rötter och moderna uttryck" Se mer under fliken
 "Om Karlssons smyckekonst"
Karlssons Kulturverkstad med Karlssons smycken är vårt "showroom" om man ska svänga sig med engelska eller affär/ateljé kanske man också kan kalla det. Där visar och säljer vi våra smycken under sommarsäsongen och vid andra tillfällen under vår och höst.
Kulturverkstan finns i Stripa Gruvmiljö i Guldsmedshyttan norr om Lindesberg. Vi hyr det gamla sjukvårdsrummet, där i många år när gruvan var i drift, en sjukvårdare tog hand om gruvarbetarna när de fått blessyrer under arbetet. Vi har renoverat lokalen varsamt och vi får förvalta och visa dom många inventarierna som finns kvar än idag och berätta historien om sjukstugan. Det är roligt att kunna kombinera kulturhistorisk miljö med moderna smycken!

Här är ingången till Karlssons Kulturverkstad

En interiör med medicinskåpet längst in
Utanför fönstret anar man de gamla vackra tegelbyggnaderna
Utställning av våra smycken kan se ut så här...
...eller så här

Så här ser vår skylt ut. Johnny har gjort den, en jättestor brosch, skulle man kunna säga !Inga kommentarer:

Skicka en kommentar