tisdag 20 oktober 2015

Självporträtt under nuvarande omständigheter...Jag går och klurar på en mängd olika saker, dessa höstens första kyliga och lite mörkare dagar. Ibland, när jag inte jobbar som en tok i verkstan, så oroar jag mig för läget både i världen och här hemma, hur ska det bli och hur ska det gå för oss alla? Var det Strindberg som sa: "det är synd om människan".
Vi verkar inte kunna hålla sams, och vi förstör sakta men säkert vårt livsrum. Lyckligtvis är det inte hela tiden som jag tänker så svart. Exemplen är ju egentligen många på att människan innerst inne är en snäll typ som bryr sig om andra och vill bli ombrydd. Här i vår by, så här det många som jobbar ideellt, och har så gjort i flera år, med att ta hand om och hjälpa, och erbjuda mötesplatser för våra nya innevånare. Jag väljer er alla som exempel på "den snälla människan" !
En sak som man kan göra när det känns lite motigt är att LÄSA!
Jag älskar att läsa pappersböcker! Inte en dag går utan några lästa rader. Senast har jag läst några böcker om Selma Lagerlöf. Dom handlar om hennes liv och gärning ur olika synvinklar, från barndomen och till sent i hennes liv. Inte ett dugg mossig utan snarare tidlös känns hennes livsberättelse och hennes litteratur. Jag tänker på hennes bild på "tjugan" som nu kommer att bytas ut mot Astrid Lindgren, men det är en annan av mina stora favoriter, så det känns bara följdriktigt. En sak som jag tror att de här båda författarna har gemensamt är att de ju är bra på att beskriva människans goda och onda sidor utan moraliska pekpinnar, och med ett stort inkännande, en slags ömhet.
Nu hoppar jag över till "de glada baskrarna"! Som ni ser så har jag på mig en slags huvudbonad på bilden, ja den är hemgjord så det förslår. Nu ska jag ta mig före att virka några såna här glada mössor, kanske för framtida avsalu om dom blir fina. Och sen emellanåt så löser jag lite korsord. Det är bra för hjärnan och nerverna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar