onsdag 1 juli 2015

Nytt och gammalt i skön kontrast

Nya smycken och gamla bilder... Ja det kallar vi sommarens utställning hos oss.
Inte alltid är det fråga om splitternya helfärska smycken, i några fall är det ju gamla godingar som denna brosch av Johnny som visas. Men "nytt" kan också betyda modernt, och det moderna uttrycket präglar Johnnys smycken i hög grad.
De gamla bilder som vi visar är t.ex. denna här ovan som vi fått från Kjell Stockfors, son till Arvid Stockfors, till vänster på bilden. Han var sjukvårdare i Stripa Gruva och hade sin verksamhet i den lokal som vi nu har Kulturverkstan i. Här syns han tillsammans med personal från Gruvan och Guldsmedshytte Bruk, stoltserandes framför den samägda ambulansen. Några andra bilder som skildrar arbetslivet ovan jord i gruvan, som vi har fått från Kulturhistoriska Arkivet i Lindesbergs Kommun, visar vi också, tillsammans med en del gamla ting från förr som vi förvaltar.
I morgon har vi öppet igen, och jag vill också gärna puffa för en kulturell begivenhet av stora mått på Lördag den 4:juli. Då blir det vernissage och vernissagefest på en finfin utställning i GALLERIRUM, som är Stripabryggeriets konsthall. Läs mer här om denna kulturhändelse!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar