Karlssons Kulturverkstad

Karlssons Kulturverkstad

onsdag 24 juni 2015

Sommar i Stripa!Nu är vi igång i Karlssons Kulturverkstad! Som alltid funderar man på om det ska dyka upp några besökare över huvud taget, men så rasslar det till, och så kommer det en hel skrälldus med folk. Som idag till exempel, när vi hade släkt, och spelmansvänner, och fotograf, och andra glada kunder på besök. Kul! Och att vädret dessutom överträffar sig självt och bjuder på sommarvärme och sol, gör inte saken sämre.
Idag förberedde spelmansgänget ett rum, där vi planerar att lägga in dansbanan till Folkmusikfesten. Det blir jättebra tror jag, och skönt att gardera med ett tak, så inte regnet förstör fiolerna!
Nu vill jag trumma lite extra för Gruvans besökscenter som öppnade i måndags. Det är inrymt i det gamla gruvkontoret, som omgestaltats varsamt, och där kan man se intressanta bilder och ta del av fakta om Stripa Gruva, bli guidad, och dessutom fika, äta korv och köpa retrogodis. På hemsidan stripa.se kan du läsa om öppettider, tider för guidningar och mer om besökscentret. Jag skriver upp adressen här intill också!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar