söndag 7 juni 2015

Med sikte mot sommaröppet/sommarväder !!!Nej, nu är det dags att ta sig i kragen och försöka sk-ta i detta besvärliga väderläge med ömsom blåst och ömsom regn, som har rått hela våren som det känns. I förrgår hade vi i alla fall en härlig dag med sommarkänning, och att sedan ha fått träffa sina 3 små fina barnbarn gör att livet känns härligt. Små barn bryr sig inte så mycket om vad det är för väder, utan de lever mer i nuet, och tycker att allt är spännande. Det behöver inte vara spektakulära upplevelser på nåt sätt. Att göra en egen skylt till lekstugan av en bräda och målarfärg, eller att hälsa på "Trollet Ludenben" som bor i en sten i vår skog, räcker långt. Och vilken ynnest det är att få vara med små fantastiska människor som är så kloka, rättrådiga, närvarande och kärleksfulla !
Här ovanför ser ni tre gamla bilder som får illustrera ett spår som vi har i år i Karlssons Kulturverkstad. Förutom våra smycken i det gamla sjukvårdsrummet, så kommer vi att visa några gamla ting och foton med anknytning till Stripa Gruva med omnejd, i "Arvids kontor" som vi kallar lokalen mittemot sjukvårdsrummet som vi också hyr. I förrådskontoret huserade sjukvårdaren Arvid Stockfors, som också jobbade som förrådförvaltare. Han hade alltså två funktioner! Vi hoppas att vi får till en innehållsrik liten miniexposé, som kan intressera både närboende och utifrån kommande besökare! Det gamla vykortet från Guldsmedshyttan är väl fint! Bilderna med gruvarbetare från Stripa är ju också så fantastiska! Mer sånt får ni se hos oss i sommar.
(Vykortet är ett fotografi av ett original, och gruvarbetarbilderna kommer från Lindesbergs Kommuns Kulturhistoriska arkiv)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar