tisdag 5 maj 2015

Vårens envisa framfart...
Trots en isande kyla och kanske tack vare några dagars regn, så fortsätter naturen att klä sig i vårdräkt. I morse tog jag på mig vinterkappan och gick ut och fotograferade lite. Det som jag ville fästa på bild var den skira, smaragdgröna grönskan, som sakta kommer fram ur det fjolårsbruna gräset. Och sen dom fina kattfötterna, som vi har i vår trädgård. Så sällsynta nu för tiden, men dom trivs i den magra jorden.
En fin syrenknopp kommer sen. Så mycket vacker växtkraft.
Gullvivorna har alltid funnits där i mossmattan. Dom har också sakta krupit fram i år, och trotsat nattfrosten. Längst ned en knopp till, vår vita pion, som än så länge ser lite surrealistisk ut.
Det kanske är tjatigt, men jag måste bara säga att det är fantastiskt med våren och naturens uppvaknande. Att det sen inte är så varmt som man skulle vilja, det får man försöka ta med jämnmod. Tids nog kommer nog värmen i år med.
Annars är det mest som vanligt här, med idogt verkstadsarbete och utformande av smyckenyheter till majöppet. Temat för mig är tre B:n: Bergslagssten-Blodsten- Bergkristall, var för sig och i kombination. Till sist ett tips: Klicka på www.bergslagen.se  och sedan på "broschyrer", så kan du bl.a. läsa om oss och alla dom andra i Stripa Gruvmiljö. På sidan 37 tror jag att det var.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar