Karlssons Kulturverkstad

Karlssons Kulturverkstad

tisdag 30 december 2014

Snart nytt år...Det är dagen innan nyårsafton. Jag brukar känna av lite "årsslutsångest" vid denna tid, men idag känner jag mej mer upplivad på grund av olika saker. Om vi börjar med bilden ovan, så får den illustrera inspiration som jag fick till några nya smycken som jag tänkte ha med på VINTERSPÅR den 7 och 8:e februari 2015. Arbetsnamnet än så länge är  "r o g g b i v". Ni kan säkert klura ut vad det betyder...
Sen lyssnade jag på "Vinter" på radions P1 idag med Agnes Wold. Ett fantastiskt program ! Ett mycket grovt sammandrag av det är: Dammtussar är inte så farligt och kvinnor i min ålder är rent evolutionärt en av skapelsens kronor ! Om ni inte hörde programmet så rekommenderar jag lyssning å det varmaste.
På TV har jag under helgdagarna njutit av att se programmet "Astrid". En berättelse om Astrid Lindgrens liv i tre delar. Hon är redan en av mina idoler, och att få veta mer om hennes liv utanför sagotantsrollen är väldigt intressant. En annan av mina idoler, är Sven-Bertil Taube. En konsert med honom såg jag också på TV. Han är såå bra på att sjunga och på att få liv i visorna han sjunger. När det gäller musik så spelar åldern heller ingen roll. Både han och Lill Lindfors som var med var "görbra" !
En annan sak som livade upp mig, och säkert många andra var att man kom överens om regler i riksdag och regering, hoppas bara att det leder till konstruktiv politik som syftar framåt och som inger alla människor i hela landet, oavsett vad man röstar på, lite framtidstro och känslan av att vara sedd och viktig. Det tror jag skulle göra susen!
Till sist: Jag önskar er alla ett  GOTT NYTT ÅR !

1 kommentar:

  1. Hej Mamma! Vad fint du skriver! Jag blev så glad av att läsa! Saknar dig! Kram från Maja

    SvaraRadera