söndag 23 november 2014

Smycken och neonJag hade hoppats att jag skulle kunna illustrera mitt inlägg idag med en bild av Stripa Gruvmiljö i vinterskrud. Men icke sa Nicke för grådasket är så påträngande att man inte får lust att ens ta fram kameran. Så idag får ni en bild av den vackra neonskylten, som lyser upp så fint över hela bygden. Själva tecknet betyder "manganhaltig järnmalm" och S:et inuti betyder "Ställbergsbolagen". Detta för att Stripa Gruva en gång ägdes av Ställbergsbolagen och att det där bröts manganhaltig järnmalm. Det var ju bra att det råkade stämma med S:et för Stripa, men här i gruvan bröts ju blodstenshaltig malm när det begav sig. En annan mineral som finns i Bergslagen är ju skiffer och på den översta bilden ser ni tre ringar som Johnny gjort i silver och skiffer. På den mittersta bilden en liten kavalkad av kluriga Johnny-ringar och en brosch med grön emalj.
Annars håller vi på för fullt med julmarknadsförberedelser. Några nya försäljare har kommit till. Julkransar och Bergslagshästar blir kul att ha med. Jag känner mer och mer att det kommer att passa bra med Julmarknad i Stripa.
Idag har jag också lagt till en adress i hänvisningen till andra hemsidor, nämligen "Vinterspår 2015". Broschyren över det fina kulturevenemanget har kommit och finns att beskåda. Vi kommer att vara med i Karlssons Kulturverkstad under rubriken "Smyckekonst" och vi har också en gästutställare hos oss. Läs mer i broschyren! Det finns så många programpunkter så det kanske är bra att förbereda sig i god tid.
Till sist: Det verkar som att den ena vägen till Stripa Gruvmiljö som har varit avstängd under en längre period, snart kommer att öppnas igen. Hurra för det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar