torsdag 27 mars 2014

Våren är här igen !


Så kom den då tillbaks, våren. Efter några kylslagna dagar och några fler snöväder så tinade man upp igen. Ovan ser ni en vår- och en sommarbild från Stripa, som jag hade i mitt bildlager.
Vi har en febril verksamhet i verkstan med både det ena och det andra, reparationer och nya smycken produceras i ganska rask takt. Som jag redan nämnt, har vi skickat några smycken till VIDA museum i Borgholm på Öland, där vi har deltagit i en samlingsutställning på somrarna i nästan 30 år vid det här laget. Dom öppnar i dagarna, och snart ska jag visa några av smyckena här på bloggen.
Nu har vi också bestämt årets kommande öppettider i Kulturverkstan i Stripa. Ni finner dom i marginalen här bredvid. Helgen den 24 och 25 maj kl.13.00-17.00 har vi premiär för säsongen och då har vi temat "Nya smycken och gamla bilder".
 Vi visar alltså lite nyheter på smyckefronten, kanske blir det några nya bergslagsstenssmycken och smycken med slipad blodsten som kommer från Stripa gruva.
Vi är väldigt intresserade av historien runt Stripa gruva och "vardagsberättelser" om vad folk som bor och bott här i Stripa har arbetat med och gjort på sin fritid. Johnny som har växt upp här i Stripa, och släktingar och vänner, kommer ju ihåg en massa historier. Den där vårhelgen  kommer vi förutom smyckena att visa ett urval gamla bilder från Stripa med omnejd med folk och företeelser från förr. Vi hoppas att många kommer, kanske känner dom igen sig själva på bild, och kanske får vi höra nya berättelser !
Den 25-28 juni tänkte vi uppmärksamma oss själva, för i år har vi haft vår verksamhet i 35 år. Då blir det lite retrospektivt, med några gamla godingar till smycken och lite bilder och annat från vår yrkeskarriär.
Sen har vi öppet från den 10 juli-16 augusti.
Torsdag-Lördag 13.00-17.00. Då blir det smycken och glass för hela slanten ! Den 19 juli är ju en speciell dag för då infaller ju "FOLKMUSIKFESTEN" som jag har skrivit om och kommer att skriva mycket mera om här framöver.
Vi hoppas på en trevlig säsong i Stripa Gruvmiljö !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar