söndag 9 mars 2014

Hembygdsföreningens lov ! 


Idag, denna härliga första vårsöndag har vi varit på årsmöte i Hammarbackens Hembygdsförening. Här ovan ser ni några bilder av den strida vårfloden som forsar från Gränssjön ner i Hammarskogsån. På föreningens fina hemsida, här kan du läsa allt om hembygdsföreningen, och ta del av många vackra bilder, historik från trakten och äldre foton som visar människor och miljöer från gamla tider.
Jag tycker om hembygdsföreningen ! Den ger mig en trygghetskänsla som jag behöver känna titt som tätt, och så får man träffa trevliga människor som samverkar för ett gemensamt syfte och lägger ner mycket ideella krafter för att göra kulturarvet tillgängligt för många. Opretentiöst och med låga trösklar. Det är så det ska vara tycker jag !
Just nu är det ju årsmötestider, och att döma av referaten från dem i tidningen, så är föreningslivet fortfarande livligt. Det känns skönt att tänka på att människor fortfarande träffas "IRL"(in real life) och har möten, som säkert inte enbart handlar om årsmötesparagrafer ! 

1 kommentar:

  1. Tack Kajsa.....det värmde, men det är med människor som dig och Johnny som har den varma och äkta känslan för bygden, värmen ni utstrålar och den glädje och positiva energi ni ger med er närvaro som skapar den goda anda vi har. Kram Anna.B.

    SvaraRadera