Karlssons Kulturverkstad

Karlssons Kulturverkstad

söndag 22 december 2013

Summering av året i Karlssons Kulturverkstad och några framtidsvyer.


Här är en liten bildkavalkad från det gångna året. Innan vi öppnade efter midsommar så hade vi renoverat ett till rum, det fina kontoret intill sjukstugan. Parallellt med att vi visade våra egna smycken så hade vi utställningar. Premiärutställningen var Nick Furderers bilder, så vackra mot de gröna väggarna. Vi deltog också i Bergslagens Familjeveckor, ett arrangemang som lockade många. Sen hade vi den finfina konsthantverksutställningen "Konstgjort i Arvids kontor" och vi var med och genomförde "Lavskrik".
Att vara verksam i Stripa Gruvmiljö är speciellt på många sätt. Ännu ganska outvecklat som turistmål men ack så charmigt i all sin föga insmickrande men intressanta och vackra råhet.
Det gäller att inte vara otålig i Stripa och att hålla tummarna för att tillräckligt många aktörer med goda idéer kan samarbeta om att utveckla Stripa Gruvmiljö som besöksmål och som mötesplats för alla närboende. Vi försöker på vårt sätt !
År 2014 i juli kommer det att bli folkmusikfest i Stripa. Då ska vi fira att det är 200 år sedan den legendariske fiolspelmannen "Blinda Petter" föddes. Han var en förebild och läromästare för många spelmän här i bygden, och vi spelar många låtar efter honom. Det blir förhoppningsvis en riktig happening, med spel och upptåg både här och där på gruvområdet. I Karlssons Kulturverkstad ska vi spinna lite på det där med spelmän från trakten i form av en liten utställning och på nåt sätt också fira att vi har bott här och haft vår verksamhet i 35 år nästa år. Vi får se vad det blir och hur det går.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar