Karlssons Kulturverkstad

Karlssons Kulturverkstad

torsdag 12 september 2013

Äppelmoskok och inspiration
Ibland är det som att det ena ger det andra utan att man riktigt förstår hur det hänger ihop. Vårt enda äppelträd har i år givit riklig skörd med dessa vackra äpplen. Många gånger har jag passerat mos och hällt på burkar. Att en sån trivial sysselsättning kan leda till inspiration och lite idéer om smycken som jag tänker göra är ju fascinerande. Det beror väl kanske på att det är lite rofyllt att hålla på med hushållsarbete. Det tar den tid det tar att "mosa". Då kanske hjärnan tycker att den kan passa på att komma på kluriga grejer under tiden.
Så nu har jag haft flera roliga stunder vid arbetsbänken och förfärdigat några smycken som jag ska ha med på en utställning längre fram i höst. Flera blir det väl och det ska bli riktigt kul att visa smycken. Kom på här om dagen att det var 40 år sedan, jag på darrande ben gjorde entré på Guldsmedsskolan i Strålsnäs där jag utbildade mig. Ruskigt längesen, men tänk vad mycket man har hunnit på den tiden!
Uppe i Stripa är det mellantid just nu och vi håller på med lite förberedelser inför HÖSTMARKNADEN som ska äga rum den
5 oktober kl.11.00-15.00. Då blir det försäljning av allehanda matnyttiga ting och även servering och andra roligheter. Inne i Karlssons Kulturverkstad visar och säljer vi konsthantverk och kanske blir det också en liten nostalgiutställning. Återkommer som vanligt med närmare uppgifter. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar