Karlssons Kulturverkstad

Karlssons Kulturverkstad

måndag 27 augusti 2012

Oj vad bra det blev !

Så har vi då haft "Lavskrik" i Stripa ! Jag kan säga att det gav mersmak. Vi arrangörer sa bara efter halvannan timme att "det här måste vi göra om nästa år". Men så hade vi också vädrets makter på vår sida. På nåt sätt klarade vi oss från regn hela dagen fastän vi hörde att det bara öste ned i närliggande orter. Det blev ju till och med sol som ni ser på bilden. I förgrunden ser ni konsthantverksutställningen i den gamla smedjan, som blev så fin! Mer bilder från den kommer...
Sen ser ni den fina scenen utanför det gamla snickeriet som raskt byggdes upp under morgontimmarna. Musiken blev så bra med så många vackra och olika stråktoner och röster som klingade ut över gruvbacken. Vi räknade till dryga hundra besökare, som gick runt och "talade" med varann som vi säger i Bergslagen,tog del av tipspromenad, utställningar och musik och alla såg ut att trivas.
Ju fler såna här arrangemang som jag är med och ordnar i Stripa Gruvmiljö, desto mer övertygad blir jag om hur lämplig och förträfflig gruvan är som kulturell mötesplats.
Nu är det tätt på given... Den 9:e september stundar nästa evenemang som blir Kulturarvsdagen. Mer om denna dag längre fram. Nu ska jag ägna mig åt guldsmedsverkstan ett tag framöver.
Jo jag glömde att tala om att vi skrek ! Dock ej ifrån laven men ändå. Det var vi folkmusiker som uppförde den nya kompositionen "Lavskrik"i par med "Skackelkepa efter Axel Inge"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar