Karlssons Kulturverkstad

Karlssons Kulturverkstad

onsdag 6 juni 2012

50- och 60-tal !


Jag har gillat 50- och 60-talsgrejer en lång tid nu, och som vanligt trodde jag ju att jag var den första som gjorde det, att jag var själva trendsättaren. Men naturligtvis var jag ju inte ensam om min vurm ( ett härligt gammalt sällan använt ord) för saker från dessa årtionden. Det har ju säkert nånting med ens uppväxt att göra, har man växt upp på  50-och 60-talet så känner man en trygghet när man får omge sig med ting som känns igen från när man var barn. Sen var det ju också gyllene år för formgivning och design på alla områden. Det gjordes helt enkelt en massa snygga grejer som står sig genom tiderna.
På bilden ser ni en väska som jag köpte för några år sen på en loppis. Den har vi bra användning av nu när vi har med oss matsäck till Kulturverkstan. Väskan står på en stol som tillhör lokalen. Bägge dessa saker är ju bra representanter för 50,60-tal, och så snygga!
Huset som inrymmer Karlssons Kulturverkstad byggdes 1937, men dockades ihop med en gruvstuga som byggdes 1954. Då skedde en viss renovering och därför präglas även vår lokal så där lite lagom av 50-tal också. Det känns så bra att bara sitta där och insupa atmosfären...
Men vi jobbar också för fullt för att kunna öppna efter midsommar som vi har planerat. Vi hoppas att det går!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar