onsdag 7 mars 2012

Verktyg med fågelnamn

kl.21.30
Konstig rubrik som snart får sin förklaring...
Först en liten lägesrapport från renoveringen : Johnny är i full gång med att måla taket, och idag var rörmokarn där och kollade läget inför vattenpåslagning (eller vad det nu heter). Vattnet och avloppet har inte varit igång på sisådär en 25 år så det blir spännande att se vad som händer !
Idag när jag jobbade som bäst i verkstan kom jag att tänka på att vi har tre verktyg där, med fågelnamn. Lite kul tyckte jag det var, så jag plåtade. Nu vet jag inte hur bilderna kommer att hamna, grön bloggare som jag är,men på bilden med två verktyg ser ni till vänster en STORKNÄBB. Det är en slags lödtång som man kniper fast grejer med när man löder. Till höger ser ni en PUCKELANKA. I den kupar man plåtar.
På den andra bilden är en SVANHALS. Den används när man ökar och minskar ringar.
Att det kallas svanhals och storknäbb förstår man ju men varför det heter puckelanka vet jag ej. Kanske kommer det från tyskan?

Tack vare min snälla och pedagogiska webmaster Stefan har jag nu lyckas möblera om och lägga till smycken i smyckegalleriet på hemsidan  kajsasmycken.se Ta gärna en titt där !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar